Ocak 2015 - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

30 Ocak 2015 Cuma

Uygun ve Ucuz Uçak Bileti Almak


Artık çoğu insan otobüs yerine Uçak ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Nedeni fiyatların gayet uygun olması. Peki ucuz uçak bileti nasıl bulabilirim diye düşünürseniz sizlere bir kaç yöntem anlatıcağım.

Öncelik olarak ileri tarihli bilet almak her zaman avantaj sağlar. Çünkü önceden rezerve edilen biletler ucuz ve uygun olur.
Örneğin: 15 Tatilde başka bir ile gideceksiniz, 15 Tatilin tarihi daha önceden belli olacağından biletinizi önceden almanız size avantaj sağlayacaktır.

Bazı banka kartları ile Mil kazanma olayı var, alışveriş tutarınıza göre mil kazanıp, bunları uçak biletinde indirim olarak kullabilirsiniz.

İndirim kuponları; Kurumsal firmalar zaman zaman alışverişe veya yapılan ticarete yönelik indirim uçak indirim kuponları vermekte bunlar ile alacağınız biletler size çok uyguna gelebilir.

Ayrıca THY, Pegasus, OnurAir gibi büyük firmalar dönemsel kampanyalar yaparak 19.90 - 49.90 TL arasında uçuşlar düzenliyor. Belirtilen firmalara mail yolu ile üye olarak indirim avantajlarından yararlanabilirsiniz.

19 Ocak 2015 Pazartesi

Bloglar Ve Renkler

Blogunuzda kullandığınız renkler blogunuzun başarısını etkileyebilir! Blogunuzun yayın yaptığı alana uygun renklerin kullanımı, bu renklerin birbiriyle iletişimi ve renklerin blogunuzla özdeşleşmesi önemlidir. National Geographic ve sarı rengi düşünün, ya da Starbucks'la yeşili. Başarılı bir blogunuz olursa ve renk kullanımına da dikkat ederseniz neden sizin blogunuzla özdeşleşen bir renk ziyaretçilerinizin aklında kalmasın. Örneğin Blog Hocam turuncu ve yeşil renkle özdeşleşmiştir.

blog ve renk

BLOGUNUZA UYGUN RENK NASIL SEÇİLİR?

Öncelikle en sevdiğiniz rengi, tuttuğunuz takımın renklerini unutun! Blogunuzun yayın yaptığı alanı düşünün. Hemen her sektörle ilgili kalıplaşmış renkler vardır bu renkleri kullanmaktan korkmayın. Evet klişe olanı yapın gibi bir anlam çıkıyor fakat yapın! Neden mi? Blogunuza bakıldığı zaman neredeyse tek satır dahi okunmadan yayın yaptığınız alan anlaşılmalı.

BLOG ÇEŞİTLERİ VE RENKLER

Kişisel bloglar: Renk seçimi bakımından en özgür olduğunuz blog türüdür. Bununla birlikte başta belirttiğimiz renk seçimi ihmal edilmemelidir. Seçtiğiniz renklerde bir süreklilik olmalıdır. Kişisel blogunuz sizi yansıttığı için ististna olarak en sevdiğiniz renk, sizi yansıtan renkler seçilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise şu olmalıdır; temanızı belirlerken o anki ruh halinizi bir kenara bırakın, o gün çok neşeliyseniz neşeyi çağrıştıran sarı, turuncu gibi renkleri seçmeyin aynı durum moraliniz bozukken de geçerli. Uzun vadede düşünün.

Teknoloji blogu: Teknoloji üzerine bir blog düşünüyorsanız mavi, gri gibi renkler en güçlü seçeneklerinizdir.

Kültür Sanat blogu: Bu alanda yayın yapan bir blogunuz varsa sarı, kahverengi, kırmızı, turuncu gibi renkler ve tonları uygun olacaktır.

Moda blogu: Renk seçimi konusunda diğer alanlara göre daha özgür olduğunuz bir alandır. turuncu, siyah, mor gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

Alışveriş blogu: Alışveriş bloglarında kırmızı, mavi tercih etmeniz gereken renkler arasında. Sarı ise alışveriş temasına oldukça uygun.

Sağlık blogu: Renk seçimi konusunda fazla seçeneğiniz olmadığı bir alan diyebiliriz. Beyaz, kırmızı renkleri mutlaka olmalıdır desek abartmış olmayız. Yeşil de doğayı, sağlığı çağrıştırdığı için tercih edilebilir. Mavi ve siyah da kullanılabilir.

Yemek blogu: İştah açan kırmızı rengi kullanmanız gereken renklerden. Yemek tariflerinizin sağlıklı olduğunu vurgulamak için beyaz, doğal olduğunu işaret etmek için yeşili kullanabilirsiniz.

Eğlence blogu: Renk seçimi konusunda özgür olduğunuz bir blog türüdür. Sıkıcı, ciddi görünen renklerden kaçındıktan sonra başarılı seçimi yapmak çok kolay. Sarı, turuncu, mor tercih edilebilecek renklerden.

Spor: Mavi, gri, siyah, kırmızı uygun seçenekler. Blogunuzun içeriği belirli bir spor üzerineyse o sporu temsil eden renkler aşağı yukarı bellidir onları tercih etmek de doğru bir seçenek olacaktır. Örneğin futbol için çim yeşili, basketbol içinse kahverengi ilk olarak tercih edilebilecek renklerdendir.

SONUÇ

Doğru ya da yanlış seçimler olsa da blogun renklerinin belirli olması her zaman avantajdır. Renklerin tonlamalarında değişiklikler yapabilirsiniz. Çok sık olmamak şartıyla bu renkleri değiştiredebilirsiniz. Yukarıdaki renk önerilerinin tam zıttını da yapabilrsiniz bu direkt başarısız olacağınız anlamına gelmiyor. Sıra dışı bir blog tasarımı yaparak şaşırtabiliir, bu dezavantajı lehinize de çevirebilirsiniz. Sadece işiniz biraz daha zor olacaktır, ama imkansız değil.


18 Ocak 2015 Pazar

iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 6 piyasaya yeni çıkmasına rağmen, iPhone 5 e çok yakın zamanda 6'nın peşine gelmesinden ötürü herkesin gözü iPhone 7 'de.

Çok çeşitli haberler okudum bu konuda iPhone 7 yolda, iPhone 7 özellikleri, iPhone 7 çıkmak üzere gibi. Lakin okuduğum bütün bilgiler kesin kaynaklı değildi.

Küçük bir araştırma yaptım ve net sonuca ancak şu şekilde ulaşabildim.
iPhone 7 için ön hazırlıklar başlamış, iPhone telefonlarında olmayan bir çok özelliğin ekleneceği ve Android sisteme rakip olacağı konusunda iddialı olacağını diyebiliriz.

Android kullanıcıları telefonunun rahat kullanımından ve dosya alışverişinde hiç bir sıkıntı yaşamadığından memnunlar. IOS kullanıcıları çevrelerinde de aynı telefondan olması gerektiğini çok iyi biliyor.

iPhone 7 telefonunun 2015'in son aylarında piyasaya sürüleceğini kesin bir bilgi olarak görebiliriz. 3-4-5-6 derken sıra iPhone 7'de :]


16 Ocak 2015 Cuma

2015 En iyi Blogger Temaları

2015 En iyi Blogger Temaları

Blogger Temaları

Birbirinden kaliteli en iyi ücretsiz blogger temaları
Perk Misty Blogger Teması
Tema ücretli bir temadır, ancak temanın ücretsiz versiyonu da dağıtılıyor. Temiz ve hoş bir blogger teması olduğunu düşündüm ve listeye bununla başladım. Kişisel blog teması veya magazin ( yada türevleri ) blogu için uygun bir temadır. Renkli ve göze hoş gelen bir tasarımı var.

perkmistyyeknot

Sorbet Blogger Teması
Basit bir kişisel blog teması olarak kullanılabilir, oldukça sade ve güzel bir tema. Yalnızca yan menü ve ana menüden oluşuyor.

sorbetyeknot


Metrofy Blogger Teması
Bir ücretsiz versiyon blogger teması daha, oldukça hoş bir görünüme sahip, metro tarzında blogger teması.

Metrofyyeknot
Twenty Twelve Blogger Teması
WordPress orijinal temasının aynısının WordPress’ den Bloggera entegre edilmiş halidir. Oldukça temiz kodlama sahip basit bir temadır. Bir çok içerikle beraber kullanılabilir, ama asıl kullanım alanı kişisel bloga çok uygundur.

twenty-twelveyeknot
Legit Blogger Teması
Basit, minimal bir iki ufak ekleme ile süper bir tema haline gelebilir. Devamını oku eklenirse ile çok iyi bir tema oluyor.

legityeknot
Zikazev Blue Blogger Teması
Benimde kullandığım temalardan birisidir, oldukça iyidir, tavsiye ederim. Sidebar kısmı oldukça hoş tasarlanmıştır. Devamını oku bölümünde küçük bir ön görsel, yorum ve tarih bilgisi yer alıyor.

zikazevyeknot
Kontify Magazin Blogger Teması
Genel olarak son dönemde yapılan bir çok WordPress temasının bir Blogger kopyası diyebiliriz bu tema için. Mega bir menü onun üstünde reklam alanı, yazılar ve sosyal alanlar ile tipik bir Mag tema türü.

kontifyyeknot

Blue Blog Blogger Teması
Reklam alanlarının da hazır olduğu bir Blogger temasıdır. Kişisel blog içeriğine çok uygundur. Düzenli, toplu, temiz bir temadır.

blueblogyeknot
True Pixel Blogger Teması
Turuncunun hakim olduğu sidebarın sol tarafta yer aldığı bir Blogger teması

tpyeknot

K-44 White Blogger Teması
Uygulama geliştirenler veya hakkında bilgi sayfası oluşturmak isteyenler için çok iyi bir portfolyo teması diyebilirim.

k44yeknot
Timeline Blogger Teması
Zaman tüneli stilinde tasarlanmış, temiz kodlama sahip bir Blogger temasıdır.

timelineyeknot


Minuet Blogger Teması

minuetyeknot
Tech Shadow Blogger Teması
Teknoloji içerikli Blogger sahipleri bu temayı kullanabilirler. Bence yeni türlerin yanında standart temalar ile başlamak en iyisi, daha sonra eğer gelir elde ediliyorsa özel bir tema yaptırılabilir.

techyeknot
Codify Blogger Teması
Ücretli temanın ücretsiz versiyonudur, oldukça hoş bir görünüme sahip güzel bir blog temasıdır. Bir çok Blogger alt yapılı dünya çapında blog da gördüğüm ( tabi üzerinde bir çok değişiklik yapmışlar ) bir tema

codifyyeknot
Sentify Blogger Temaları
Bir templateify teması daha sizlerle :)
sentifyyeknot
Halatenislux Blogger Teması


haletayeknot
Moments Blogger Teması
Minimal bir Blogger teması diyebilirim.

momentsyeknot
Gagism Blogger Teması
Komedi, mizah ve Caps içerikli Facebook sayfası destekli bloglar için oldukça ideal bir temadır.

gagismyeknot
Indonesia Blogger Teması
Alx media tarafından yapılan WordPress temasının Blogger versiyonudur. Tema ücretlidir, fakat buradaki linkten ücretsiz versiyonunu indirebilirsiniz. WordPress temasına bakmak isteyenler için; temanın WordPress versiyonunun ismi Hueman temasıdır.

indonesiayeknot

Reklam Alanı

Metaltailaco

[Featured][recentbylabel2]

Rock & Metal

[Featuredl][recentbylabel2]
Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam