Kasım 2013 - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

23 Kasım 2013 Cumartesi

20 Kasım 2013 Çarşamba

İzmir Tarihçe Ve Güzel Resimler

İzmir Tarihçe Ve Güzel Resimler

İzmir Tarihçe

Eski İzmir kenti (Smyrna), körfezin kuzeydoğusunda yer alan ve yüzölçümü yaklaşık yüz dönüm olan bir adacık üzerinde kurulmuştu.[kaynak belirtilmeli] Son yüzyıllar boyunca Meles Çayı'nın ve bugünkü Yamanlar Dağı'ndan gelen sellerin getirdikleri mil ile bugünküBornova ovası oluştu ve yarım adacık, bir tepe hâline dönüştü.[kaynak belirtilmeli]
Şimdi Tepekule adını taşıyan bu höyüğün üzerinde TEKEL Müdürlüğü'nün İzmir Şarap ve Bira Fabrikası'na ait numune bağı bulunmaktadır. 1955'ten beri yoğun gecekondu bölgesi olan bu çevrede İzmir'deki ilk yerleşim yeri olarak tespit edilen İzmir Höyüğü bulunur. Buradaki ilk kazılarda Türk Tarih Kurumu ile Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü"nün katkıları büyük olmuştur.
Batı Anadolu kıyılarındaki ilk yerleşimler -ki bunlar Troya Savaşlarından sonra kurulan Aiol, İyon ve Dor kökenlidir- genelde küçük yarımadalar üzerinde kurulmuştur. Bunlar, Pitanes (Çandarlı),Phokaia (Foça), Smyrna (İzmir), Klazomenai (Kilizman), Milet ve İasos gibi yerleşimlerdir. Böylece yarımada yerleşikleri hem iki limana sahiptiler, hem de karadenizden gelecek saldırılara karşı güvence içindeydiler. Elverişsiz havalarda limanlardan biri uygun olmadığı takdirde gemiciler diğer limanı kullanma şansına sahiplerdi. Bayraklı Höyüğü, körfezin kuzeydoğu köşesinde, kuzeyine sarp kayalı Yamanlar Dağı'nı da alarak karadan gelecek saldırılara karşı rahat bir konumdaydı. Güneyi imbata açıktı. Eski İzmir yerleşimi yaklaşık 3000 yıl boyunca bu yarımada üzerinde ver aldı. MÖ 4. yüzyılın ikinci yarısında büyük nüfus artışı yüzünden bugünkü Kadifekale (Pagos) eteklerine taşındı.

İzmir Resimler








19 Kasım 2013 Salı

İstanbul Tarihçe Ve Güzel Kareler

İstanbul Tarihçe Ve Güzel Kareler



TARİHÇE

İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık, iktisadi ve kültürel açıdan en önemli şehri
Şehir, iktisadi büyüklük açısıdan dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Shanghai'dan sonra ikinci sırada yer almaktadır.
İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbulkıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.
Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, M.S. 330 - 395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395 - 1204 ile 1261 - 1453 yılları arasında Doğu Roma İmparatorluğu, 1204 - 1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453 - 1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptıAyrıca İstanbul, hilafetin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den kaldırıldığı 1924'e kadar Sünni İslam'ın da merkezi oldu.

GÜZEL KARELER







WinRAR İndir

WinRAR İndir

WinRAR Ekran Görüntüsü

WinRAR güçlü bir arşiv yöneticisidir. RAR ve ZIP dosyaları için tam destek sağlar, 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z arşivlerinden dosya çıkartılmasını destekler. Güçlü sıkıştırma, ciltler, şifreleme, kendi açılan modüller, yedekleme kolaylıkları WinRAR'ın diğer özellikleri arasındadır. Bu bir deneme sürümüdür. Herkes bu programı 40 günlük deneme süresi içinde kullanabilir. Bu 40 günlük test süresi sonrasında ise Winrar size mesajlar ve reklamlar gösterebilir



17 Kasım 2013 Pazar

16 Kasım 2013 Cumartesi

ComboFix

ComboFix

ComboFix Ekran Görüntüsü
Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD’lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe‘nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda “Gizli” durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra “Klasör Seçenekleri > Görünüm” bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe‘den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix’i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız “Güvenli Kip”te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere “Evet/Yes” diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:’nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

Not: ComboFix ile temizlik yaptıktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcutautorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var. 

Tavsiye: Autorun şeklindeki bu tip zararlı yazılımlardan kısmen de olsa korunmak için bilgisayarınıza taktığınız flashdisk ve CD'leri Otomatik Başlangıç Seçeneğinden değil "Bilgisayarım"dan ilgili sürücünün üzerine sağ tuş ile tıklayıp "Araştır sekmesinden açmanızda fayda var



PhotoScape

PhotoScape

Photoscape Ekran Görüntüsü
Photoscape, eğlenceli ve kolay bir fotoğraf düzenleme ve onarma programıdır. 


Özellikleri:

  • Photoscape fotoğraflarınızı görüntüler, slideshow olarak izleyebilmenizi sağlar
  • Resminizi yeniden boyutlandırma, ışık ve renklerini düzeltme, beyazlığını dengeleme, arkaışık düzeltme, konuşma pencereleri ve balonlar ekleyebilme, yazı ekleme, kesme, filtre uygulama, kırmızı göz düzeltem vb. editör işlevleri sunar.
  • Photoscape, fotoğraf kombinasyonu yapabilir
  • Animasyonlu gif oluşturabilir 
  • Ekran görüntüsü yakalayıp, kaydedebilir
  • Ekrandan bir renk tonunu dahi Photoscape ile alabilirsiniz

15 Kasım 2013 Cuma

Blogger BlogID Numarasını Öğrenmek



Blogger her blog için bir ID numarası (id -Yalnızca harf ve rakamlardan oluşan benzersiz ad.) belirler. Bu ID numarası özellikle şablon tasarımında ve sosyal widgetler (Facebook, tiwitter, google+ ...) eklenmek istendiğinde gerekli olur. Blogger blogspotda bu id numarasını öğrenmek istediğinizde , blogger kullanıcı panelinize girdiğinizde adres çubuğunda yazan "blogID=4763094786795732807" gibi numaradır.




"Kaynak : Webseyyahi.blogspot.com"













14 Kasım 2013 Perşembe

Göster Gizle "Show/Hide" Yapımı ( jQuery)

Blogger de istersek bir tuş fonksiyonuna bağlı gözüküp gizlenebilen mesaj yapabiliriz. Bunun için basit bir  jQuery  düzenledim. Yani blogger da gizle / göster kodunun Kullanımı ise şöyle :


<div id="showhide">
<div>
<input type="button" value="Göster / Gizle" style="margin:0px;padding:0px;" onClick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = '';this.innerText = ''; this.value = 'Gizle'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Göster'; }">
<div style="background: #f2f2f2; margin: 20px auto; border: 0px solid #BBB; padding: 0px;">
 <div style="display: none;"> GİZLENECEK RESİM, METİN, YAZI VEYA KOD  </div>


GİZLENECEK RESİM, METİN, YAZI VEYA KOD


*Blogunuzda göstermek istediğiniz yere Blogger Kullanıcı paneli > Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript ekle yolunu izleyerek ekleyebilirsiniz.
* Paylaşımlarınızı yazdığınız panelde HTML kısmından ekleyerek tek bir sayfa içinde de kullanabilirsiniz.
Standart buton yapısı kullanılmıştır, isterseniz değiştirip temanıza uygun görsellikte buton kullanabilirsiniz.


LIVE DEMO


13 Kasım 2013 Çarşamba

0850 'li Kurumsal Telefon Numaraları Kimlere Ait

Bir de 444 den sonra 0850 ile başlayan telefon numaraları çıktı, sizi her türlü bilginizi söyleyerek arayıp şunu al şuna abone ol vs. diye arayan çağrı merkezleri. Neyse lafı fazla uzatmadan kazık yememeniz için bu numaraların neyin kodu olduğunu öğrenmek isterseniz yolu şu :

850 ile başlayan numaraların kimlere tahsis edildiğini bulmak için " Bilgi teknolojileri ve İletişim kurumu " nu ziyaret etmek gerekir. http://www.tk.gov.tr/
Ana sayfa > Elektronik haberleşme sektörü > Numaralandırma > Konumdan bağımsız numaralar 

Yolunu izleyerek güncel listeye ulaşabilirsiniz.
Yada Direk Link:






12 Kasım 2013 Salı

Sitenizde Müzik Çalsın

Sitenizde Müzik Çalsın


Bugün Sizlere Sitenizin Arkaplanında Nasıl Müzik Çalınacağını Göstericem
Kodla Ferlan Uğraşmıcaksınız.

1-) Siteye Girin http://scmplayer.net/
2-) Girdikten sonra SmcMusic Player Tasarımını Seçin
3-) Şarkı Linklerini Yazı (Youtube Linkide Olur.)
4-) Son Ayarları Yapın Ve Kodu Alın

Bu Kadar Basit

İyi Günler

6 Kasım 2013 Çarşamba

Winamp İndir

Winamp İndir

MP3 player programları içinde en çok tanınan ve kullanılan Winamp programının yeni ve full sürümü. Winamp ile hem müzik dinleyebilir hem de video izleyebilirsiniz. Winamp yeni sürümü ile birlikte Bento adında yeni bir arayüze kavuşmuş. 

Ipod vb. aygıt desteği, albüm kapak resmi desteği, dinamik şarkı önerileri, mp3 surround ses desteği ve otomatik etiketleme özelliği de yeni özellikleri.

Winamp Ekran Görüntüsü




Reklam Alanı

Metaltailaco

[Featured][recentbylabel2]

Rock & Metal

[Featuredl][recentbylabel2]
Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam