Genelkurmay: Helikopteri teröristler düşürmüş olabilir - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

19 Mayıs 2016 Perşembe

Genelkurmay: Helikopteri teröristler düşürmüş olabilir


Genelkurmay Başkanlığı, geçen hafta Cuma günü Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düşen ve Kobra tipi helikopterin PKK'lıların açtığı ateş sonucu düşürülmüş olabileceğini açıkladı.

İki askerin hayatını kaybetmesine yol açan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Helikopterler görevlerini icra ederken, bir helikopterin terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır" denildi.

Olayın yaşandığı gün Genelkurmay'dan yapılan açıklamada helikopterin teknik arıza sonucu düştüğü açıklanmış, ancak ardından sosyal medyada paylaşılan bir videoda PKK'lıların omuzdan ateşlenen bir güdümlü füzeyle bir helikopteri düşürdüğü görülmüştü.

Füzenin Rus yapımı olduğu iddiaları da basındaki haberlerde yer alıyordu. Ancvak Genelkurmay açıklamasında silah için 'cinsi henüz belirlenemeyen' ifadesi kullanılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini de açıkladı.

13 Mayıs Cuma günü Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lılar ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, çatışmada 6 asker hayatını kaybetmişti. Bölgeye takviye olarak gönderilen helikopterlerden birisinin düşürülmesi sonucu iki asker daha hayatını kaybetmişti.
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam