Selülitle başa çıkma yolları - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

17 Mayıs 2016 Salı

Selülitle başa çıkma yolları


Vücuttaki yağlanma, dolaşım bozukluğu ve kolajen yapıdaki parçalanma kadar enflamasyon yani iltihap da selüliti oluşturabilecek sebeplerden biri olarak gösteriliyor.

- Kadınların kabusu selülit, deride çöküntülerle ve portakal kabuğu görünümüyle kendini gösteriyor. Bu dertten kısa sürede kurtulmak için öncelikle beslenme ve yaşam biçimini sağlıklı bir şekle dönüştürmek, bazı tedavi yöntemlerinden de destek almak gerekiyor.

Vücuttaki iltihap azaltılmalı

Vücuttaki yağlanma, dolaşım bozukluğu ve kolajen yapıdaki parçalanma kadar enflamasyon yani iltihap da selüliti oluşturabilecek sebeplerden biri olarak gösteriliyor. Çünkü hücre biyopsileri sonucunda selülitli hücrelerde kronik enflamasyon olduğu görülmüştür. Balık ve keten tohumu, kuru erik, kuru üzüm, koyu renkli meyve-sebze, zerdeçal, soğan, yeşil fasulye, lahana çeşitleri, elma, turunçgiller vücuttaki iltihabı azaltmada etkilidir. Ananas da fazla su atımını destekleyerek ödemi azaltır.

Yaşam biçiminizi değiştirin

• Günde en az 2,5-3 litre su için. • Günde 30-60 dakika egzersiz yaparak, hayatınıza hareket katın. • Rafine şekerlerden uzak durun ve tuz tüketimini azaltın. • Yağ tüketiminizi azaltın. • Alkol, sigara, koyu çay-kahve ve gazlı içecek tüketimini minimuma indirin. • Yemekleri pişirirken haşlama ya da buğulama yöntemlerini tercih edin. • Mümkün olduğunca mevsiminde ürünler tüketmeye özen gösterin. Dondurulmuş ve konserve ürünlerden kaçının. • Metabolizmanızın düzenli çalışması için öğün atlamayın. • Sık kilo alıp vermekten kaçının. • Günlük aldığınız posa miktarını (sebze, meyve, kuru baklagiller) arttırın. • Stresten uzak durmaya çalışın. Selülitten kurtulmada beslenmeye ve yaşam biçimine yönelik alınacak önlemler şöyle sıralanabilir…

Kısa sürede sonuç alın…

Selülitten kurtulmak için öncelikle beslenme ve yaşam biçiminin sağlıklı bir şekle dönüştürülmesi gerekiyor. Bu sırada selüliti azaltma amaçlı tedavilerden destek alınırsa kısa zamanda sonuç alınabilir. Selülitle savaşmak için günümüzde tıp doktorları, uzay bilimciler ve kozmetologların işbirliğiyle uzun yıllar süren araştırmalar neticesinde geliştirilen, özellikle akut lenf dolaşım bozukluklarının tedavisini sağlayan pek çok uygulama bulunuyor. Uzman terapistlerce kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda özel programların belirlenmesiyle selülitlerden kurtulmanız zor değil… Bu uygulamaların yanında masajın da ayrı bir önemi vardır. Ayaklardan başlanarak diz, baldır ve kalçalara kadar uygulanan selülit masajı sayesinde bozuk kan dolaşımı yeniden düzenlenmekte, toksik maddelerin atılması ve hücrelere daha iyi oksijen gitmesi sağlanmaktadır.

Selülit Diyeti

Her sabah uyanınca; 1 su bardağı oda ısısındaki suya dilimlenmiş limon ve taze nane yaprakları koyup için. Sabah Suyunuzu içtikten 5 dakika sonra; – 1 avuç ıspanak – 1 küçük muz ve 4 çilek – 2 yemek kaşığı dondurulmuş vişne – 1 çay bardağı diyet badem sütü – Tüm malzemeleri blender’dan geçirip tüketin.
2 saat sonra
Yarım çay bardağı kavrulmamış, ayıklanmış tuzsuz kabak çekirdeği Öğlen – 1 orta boy kereviz rendesi – 1 orta boy kabak rendesi – 1 çay bardağı kinoa – 1 çay bardağı kırmızı ve yeşil mercimek – 1 limon suyu – 100 gr organik tavuk eti + tuz + kimyon – Tüm malzemeleri suda haşlayıp blender’dan geçirip için.
2 saat sonra
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
2 saat sonra
– 1 dilim diyet etimek – 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi Akşam Haftanın 3 günü – 1 kg (4 adet) haşlanmış kabak – 1 yemek kaşığı zeytinyağı + limon + pul biber – 50 gr ızgara organik tavuk veya 3 yemek kaşığı haşlanmış kara buğday Haftanın 2 günü – Öğlen içilen çorbanın aynısı Haftanın 2 günü – 2 adet orta boy haşlanmış enginar + 1/4 avokado + 3-4 dilim kurutulmuş domates ile salata yapınız. 1 kaşık zeytinyağı ve limonla tatlandırarak yiyin.
2 saat sonra
– 5-6 adet çilek
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam