PKK saldırıları: 3 şehit, 9 yaralı - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

19 Mayıs 2016 Perşembe

PKK saldırıları: 3 şehit, 9 yaralı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Van'ın Gürpınar ilçesi ile Çatak ilçesi arasında ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'nın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 asker şehit oldu. Yaralı 9 askerin tedavileri sürüyor. Bir asker de operasyonlar sırasındaki kazada hayatını kaybetti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hâle getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin ortak başlattığı operasyon sürüyor. Operasyonun sürdüğü Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı öğle saatlerinde infilak ettirildi. Patlama sonucu 3'ü ağır, 9 asker yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 2'si şehit olurken, 7 askerin tedavileri sürüyor. Bölgedeki operasyonlar da sürüyor.

Van’ın Gürpınar ile Çatak ilçeleri yol ayrımında da PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Gürpınar'da öğlenden sonra devam eden operasyonda, 1 asker daha zırhlı aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybetti.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Tokaçlı Köyü kırsalında da çarşamba akşam saatlerinde operasyona çıkan askerlere PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Açılan ateşe karşılık verilirken, çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralılar, Tatvan Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam