Çocuklara Cinsel Taciz Ve Oğlancılık 2 - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

16 Nisan 2016 Cumartesi

Çocuklara Cinsel Taciz Ve Oğlancılık 2

Çocuklara Cinsel Taciz Ve Oğlancılık  2
Çocuklara Cinsel Taciz Ve Oğlancılık  2
Yazımızın bundan önceki 1. Bölümünde, dini vakıflardaki çocuklara tacizin boyutu, AKP nin ihmali ve koruyuculuğunu,  çocuklara tacizin yurdumuzdaki boyutu üzerinde genel bir değerlendirme yapmıştık.
Lüt Kavmi’nden beri, insanların hemcinsine karşı cinsel ilgilerini verirken özellikle çocuklara cinsel tacizin arttığı günümüzde, bu cinsel sapmanın Osmanlı zamanında da görüldüğünü,  hem de bazı padişahların çocuklara karşı cinsel arzu duymalarını adeta meşru hale getirdiklerine değinmiş,  Osmanlı’da çocuklara cinsel tacize, amiyane ifade ile oğlancılığa gulampare denildiğine değinmiştik.  Fazla yer kaplayacağı için, gulampareliğe ilişkin örneklere yer verememiştik. Bu yazımızda Osmanlıdaki ilginç gulampereliğe yer vereceğiz.
Osmanlı zamanında, esir pazarında veya işgal edilen ülkelerde en güzel kızlar seçilir, padişaha adeta bir mal hediye eder gibi, cariye olarak sunulurdu.  Ayrıca işgal edilen ülke ve şehirlerdeki yakışıklı endamlı oğlanlar da padişaha, vezirlere sunulurdu. Güzel kadınları, cariyeleri saraya almayı anladık da, endamlı erkek çocukları padişahlar ne yapıyorlardı?
Devamı »
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam