İstanbul’da Caferi camisine çirkin saldırı - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

15 Mayıs 2016 Pazar

İstanbul’da Caferi camisine çirkin saldırı

İstanbul Arnavutköy’de Alevi Caferilere ait Hz. Fatıma s.a. camisine dün gece yarısı kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından saldırı yapıldı.

Gece yarısı gerçekleştirilen olayda cami için toplanan yardım kutusunun parçalandığı ve Kuran ve İslami kitapların bulunduğu kütüphanenin ateşe verildiği görüldü.

Olay yerinde incelemede bulunan emniyet tarafından yapılan ilk açıklama olayın profosyonel kişi veya kişiler tarafından, parmak izi bırakılmadan yapıldığı ve hırsızlık değil zarar vermek için yapıldığı belirtildi.

Çevre kameraları inceleyen emniyet faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Cemaat üyeleri olay karşısında tedirgin olduklarını ve buna benzer saldırıların daha öncede yaşandığı, bir çok caminin ateşe verildiğini veya tahrip edildiğini belirtti. Ülkedeki güvensiz ortama dikkat çeken Caferi cemaati ‘bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları ve İslam ümmetinin birer parçasıyız. Ülkemizde huzur ve güven içinde yaşamak ve ibadetlerimizi yerine getirmek istiyoruz’ dedi.

Olay karşısında sosyal medyadan örgütlenen Alevi Caferi vatandaşlar akşam namazından sonra İstanbul Halkalı’dan otobüsler ile Arnavutköy’deki Hazreti Fatıma s.a. camisinde buluşacaklarını duyurdular.






Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam