Ülkemize Yaşatılmakta Olan Demokrasi Ve Yargı Ayıbı - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Ülkemize Yaşatılmakta Olan Demokrasi Ve Yargı Ayıbı

Ülkemize Yaşatılmakta Olan Demokrasi Ve Yargı Ayıbı
Gerçek demokrasilerde, siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Bizim gibi ileri demokrasilerde (!) ise; hiç kimse kusura bakmasın,siyasi partiler demokrasinin ayıbı ve ayakbağı olmaktadırlar.

İktidardaki AKP'yi senelerdir izliyorsunuz, anayasamıza göre demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bu partimizin içinde, demokrasiden bir kırıntı görebiliyor musunuz? Bugün gelinen son aşamada AKP, Anayasaya göre cumhurbaşkanı seçildikten sonra parti ile ilişkisi kesilen tek adamın fiili işgali altında faaliyetini sürdürmekte, partinin başına o tek adamın belirlediği kukla bir genel başkan atanarak partinin faaliyetleri ve geleceği, o tek adamın iradesiyle belirlenmektedir.

İktidardaki AKP'nin bir demokrasi ayıbı olan bu haline artık hepimiz alıştık ve kanıksadık. Hiç değilse muhalefetteki partilerimizin, demokrasinin vazgeçilmez unsurları gibi yönetilip faaliyet göstermelerini görmek, bizlerin en tabii hakkıdır diye düşünüyoruz.

Ancak, bir nebze ana muhalefetteki CHP'nin  dışında kalan meclisteki HDP ve MHP'nin de, demokrasinin vazgeçilmez unsuru gibi hareket ettiklerini ve yönetildiklerini ne yazık ki göremiyoruz.

Devamı »
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam