Ulusal Egemenlik ve Günümüzdeki Durumu Konferansı - Cevat Kulaksız - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

8 Mayıs 2016 Pazar

Ulusal Egemenlik ve Günümüzdeki Durumu Konferansı - Cevat Kulaksız

Ulusal Egemenlik ve Günümüzdeki Durumu Konferansı - Cevat Kulaksız
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yıldönümü nedeni ile 23.4.2016 günü Ulusal Eğitim Derneği’nin düzenlediği Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in konuşmacı olarak katıldığı “Ulusal Egemenlik ve Günümüzdeki Durumu” konferans düzenlendi.
Çoğunluğunu dernek üyelerinin oluşturduğu izleyenlere, 24. Dönem İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ulusal egemenliğin tehlike olduğu şu günlerde önemli uyarı ve şu açıklamalarda bulundu:
“-Ulusal egemenlik ile bağımsızlık ilişkisini çözersek, bu iki kavramın ilişkisini çözersek hem sorunu iyi saptayabiliyoruz, hem de çözümün ne olduğunu çok net görebiliyoruz. Ulusal egemenlik denilen kavramın iki temel şartı var. Bir ortada bir ulus olacak, ortada bir ulus nasıl olur? Tarihin içerisinden vardır zaten olur. Evet, insanlar toplu olarak kültür daireleri oluştururlar, öyledir ama onların hepsi ulus falan değildir. Ortada bir ulus olması için onun hukuksal olarak tanımlanmış olması gerekir. Yani anayasa dediğimiz, çağdaş anlamda, anayasa dediğimiz metinlerde o ulusun adının tescil edilmesi gerekir, bir bu.
Devamı »
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam