Yolsuzluk, Torpil, Haksızlık, Erdemlik - Cevat Kulaksız - WebKafem - Genel BLOG
Yeni Yazılar
Yükleniyor...

12 Mayıs 2016 Perşembe

Yolsuzluk, Torpil, Haksızlık, Erdemlik - Cevat Kulaksız

Yolsuzluk, Torpil, Haksızlık, Erdemlik - Cevat Kulaksız Yolsuzluğun, torpilin, adam kayırmanın ayyuka çıktığı günümüzde aklımıza, Hasan Ali Yücel’in bakanlığı, Can Yücel ve Gazi Yaşargil’in öğrenci oldukları yıllarda, torpil-adam kayırma konusunda örnek olacak, ibretlik erdemli yaşanmış bir olayı anımsadık.
Birçoğumuzun bildiği bu torpil olaya yer vermeden önce, günümüzdeki adam kayırma, torpil, yandaş yaratma olaylarına bir bakın. Düşünebiliyor musunuz, muktedirin çocuğu Amerika’da bir işadamının parası ile okuyor.  Necati Doğru Sözcü’deki köşesinde şöyle diyor: “İşadamı Remzi Gür, ustalık dönemi zengini. (Ustanın oğluna burs verdi); İşadamı Mehmet Cengiz, Ustalık dönemi ihale avcısı, (Ustanın partisine güç verdi.); İşadamı Ahmet Çalık, Ustalık dönemi havuzcusu. (Ustanın damadına iş verdi.) Yine Panama belgelerinden öğrendiğimize göre Türkiye’den 684 işadamının, 101 şirketin, 21 aracının Panama’ya kaçırılmış paraları bulunuyor”  [1]
“Ağzınızla kuş tutsan” diye bir özdeyişimiz vardır dilimizde. İşte öylesine bu AKP-RTE düzeninde kıdem ve liyakatiniz ne olursa olsun, yandaş değilseniz, “ağzınızla kuş tutsanız”  emsalleriniz arasında bir yere gelemezsiniz, getirilemezsiniz. Öylesine bir ülkede işler de öylesine dangıl dungul olur.
Devamı »
Yorumlar


EmoticonEmoticon

Bildirim
Bildirim özelliği güncelleme aşamasındadır.
Tamam